Team Rynkeby-Granini Brussels 2023


Dag 1: Brussels - Aywaille

Het is 8 uur 's ochtends en Brussel ontwaakt. We vertrekken vanaf het Luxemburgplein, voor het Europees Parlement, voor een 8-daagse tocht die ons langs enkele van de meest emblematische gebouwen van Europa zal leiden. We hebben 148 km af te leggen, met de Smeysberg en de ‘Mur de Huy’ als grote etappes vandaag. Het weer is warm en zonnig op de eerste dag van onze tocht!
We zijn 16 fietsers, 6 vrouwen en 10 mannen, 10 uit België en 6 Scandinavische gasten met in totaal 6 verschillende nationaliteiten: 6 Belgen, een Portugees, een Frans-Duitser, 7 Denen en een Fin! Lang leve Europa!


Dag 2: Aywaille - Aarlen

Vandaag moeten we 140 km afleggen en de dag begint met een stralende zon. Er waren behoorlijke hoogteverschillen en een paar mooie klimmetjes, maar om 14.00 uur sloeg het weer om: hevige regen, onweer en hagel. We hadden nog 35 km te gaan, enkele dappere avonturiers besloten om door te gaan, terwijl de anderen in het busje en de auto's klommen om de laatste kilometers naar het hotel af te leggen.


Dag 3: Aarlen - Creutzwald-la-Croix

132 km op het programma, 3 grenzen en 4 landen: België-Luxemburg-Duitsland en Frankrijk, met een tussenstop in de stad Schengen.
Een eerste stop bij het Hof van Justitie in Luxemburg voor een foto om de reeks EU-monumenten die we bezoeken compleet te maken. Rond lunchtijd maakten we een stop voor heerlijke Elzasser Flammekuche!
Bij aankomst in Creutzwald-la-Croix werden we begroet door de Heer Salvatore Fioretto, vice-burgemeester van Creutzwald-la-Croix. Hartelijk dank voor de ontvangst in uw stad.


Dag 4: Creutzwald-la-Croix - Strasbourg

We passeerden de Vogezen en voelden het in onze benen: een klim van 14 km aan 4,5% naar de Col de Dabo. 156 km in totaal en 1600 m klimmen vandaag.
Toen we aankwamen, vonden we toch nog wat energie voor zo’n extra 15km om naar het centrum van Straatsburg te fietsen en er de Heer Marc Angel, een Luxemburgs MEP aan het Europees Parlement, te ontmoeten.


Dag 5: Strasbourg - Lunéville

Na een zeer zwaar onweer afgelopen nacht zijn de temperaturen eindelijk gedaald. Het is aangenaam fietsen nu het minstens 10°C koeler is dan de dag ervoor. Er liggen zeer veel takken op de fietspaden in de stad, maar wanneer we de stad verlaten, zijn de wegen vrij, het onweer was blijkbaar zeer lokaal. Tweede doorsteek van de Vogezen vandaag: een klim van 12 km aan 5,5% voor een totaal van 130 km en 1300 m stijging. Voor de lunch stoppen we bij een plaatselijke kaasmakerij. Wat een keuze aan kazen!
Na deze pauze namen de meiden de kopgroep over. Met z'n zessen bepalen ze het tempo en trekken ze de groep mee: girl power! De mannen zijn onder de indruk - je hoort ze niet meer!


Dag 6: Lunéville - Chalon en Champagne

Vandaag hebben we 200 km op ons bord, we vertrekken om 7.30 uur. Het is warm en het zal een lange rit worden... Sommigen zullen vandaag in het busje of in de auto meerijden... de vermoeidheid van de week begint zichtbaar te worden. Vandaag is ook de dag met enkel lekke banden…
We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om Etienne, Francis en Dominique te bedanken, ons service team dat de bezemwagen en het busje bestuurt en voor de catering zorgt, samen met Christine en Vincent.


Dag 7: Chalon en Champagne

We begonnen de dag met een mooie rit van 30 km langs een rivier naar AY Champagne, waar we werden verwelkomd door de viceburgemeester van de stad voor een drankje op de Franse Nationale Feestdag. En in Champagne ontvangt ze ons natuurlijk met haar lokaal product: Champagne Delaville.
Daarna brengt een mooie vlakke weg door de wijngaarden van deze prachtige streek ons naar de rand van Parijs, tot in Collégien. Op het einde van de dag stond er 155 km op onze teller en slechts 850 m stijgen!
Drie andere Rynkeby teams verblijven in hetzelfde hotel, en het is geweldig om de eerste gele teams te ontmoeten: 2 Duitse teams en het Zwitserse team! We ruilen onze overgebleven Belgische specialiteiten voor Duitse bieren!


Dag 8: Parijs

We hoeven vandaag maar 45 km af te leggen, wat ons genoeg tijd geeft om langs de Champs-Elysées, de Etoile, de Eiffeltoren, te rijden en nog eens te stoppen voor een snelle koffie en een crêpe Suzette... alvorens we tussen 13.00 en 14.00 uur moeten aankomen in La Villette. Overal waar we komen, ontmoeten we andere gele teams. De sfeer is fantastisch, we juichen en vieren feest, we zingen en hebben plezier! Maar wie zijn al die fietsers in gele truitjes die de stad binnenvallen? Zelfs het beveiligingspersoneel praat erover via de walkietalkies!
En dan, eindelijk, komen we toe. 60 teams, afkomstig uit 9 verschillende landen, rijden na elkaar langs de erehaag nadat ze elk tussen 1000 en 1200 km hebben afgelegd. Ons team, Team Rynkeby Brussels, heeft in totaal 1.140 km afgelegd en meer dan 10.000 m geklommen. We vallen in elkaars armen! We zijn er geraakt en iedereen is mee. Wat een feest! Alle teams hebben geld ingezameld voor pediatrisch onderzoek. Het was een magisch moment. Alles samen heeft Team Rynkeby meer dan €8 miljoen opgehaald voor zieke kinderen!


BEDANKT voor jullie steun, donaties en aanmoedigingen! Samen zijn we er geraakt!

Als je deel wil uitmaken van dit fantastische avontuur in 2024, lees dan hier hoe dat kan.

Sponsors de l'événement

Ontdek hier hoe dat kan