Nr: 310-1266887-56
 
IBAN: BE 20 3101 2668 8756
 
BIC: BBRUBEBB
 
Onze actualiteiten
 
... enkele recente nieuws
 
Wetenschappelijke bijeenkomsten, evenementen gerelateerd aan onze missie of aan onze artsenonderzoekers, technologische vooruitgang in de medische afdeling van ons ziekenhuis, ...
De GSK Vaccines Prijs uitgereikt aan
Pierre Smeesters
 

19 juni 2013

Pierre Smeesters ontving de prestigieuze wetenschappelijke GSK Vaccines Prijs die door de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België elke drie jaar toegekend wordt.

Kinderarts en BKF beursarts tussen 2003 en 2007, onderzoeker binnen het IBMM (Faculteit Wetenschappen), momenteel in postdoc aan de Murdoch Childrens Research Institute in Melbourne, Pierre Smeesters ziet haar onderzoek betreffende de streptokokken van groep A beloond.

 
In groei in de afgelopen twintig jaar, de Strep A is een kiem killer in ontwikkelingslanden: elk jaar, het doodt meer dan 500.000 mensen. Coördinator van een grote multicenter studie, Pierre Smeesters, met collega-onderzoekers en clinici, beschreef een nieuw model om de immuniteit tegen de ziekteverwekker te beschrijven. Zij vonden een "gewone" tussen verschillende vormen van de bacteriën, zodat de ontwikkeling van een vaccin effectief tegen de meeste stammen in de wereld nu beschouwd is.
Wetenschappelijke diner
 

16 mei 2013

Leden van de verschillende comités en de belangrijkste donoren en sponsors waren uitgenodigd voor een wetenschappelijke diner.

De bijeenkomst werd begeleid door officiële overhandiging van de BKF beurzen voor 2011-2012 in de aanwezigheid van beursartsen die werden ondervraagd over hun net afgelopen onderzoeksjaar.

Naast de uiteenzetting door P. Vanderhaegen (Genen die de mens van de chimpansee differentiëert), werd de film van Y. Lammens betreffende de 25ste verjaardag van het ziekenhuis eveneens geprojecteerd.
 
Wetenschappelijke diner - Horta Kapel